Şişme Havuz Bakımı

Şişme Plastik Havuz Bakımı
Şişme plastik havuzlar, daha çok evinin bahçesine havuz yaptırma imkânı olmayan kişiler için çok kullanışlı ürünlerdir. Söz konusu ürünler ile çocuklarınızın eğlenerek hoşça vakit geçireceği bir alan yaratabilirsiniz.
Herkes evinin bahçesinde bir havuzunun olmasını arzu eder. Fakat havuz yaptırmak hem çok maliyetli bir iş, hem de büyük alan kaplaması ile herkesin tercih etmeyeceği bir faaliyettir. Bahçeye koyacağınız şişme plastik havuz ile son derece cazip bir fiyatla çocuklarınızın eğleneceği bir şişme havuz sahibi olabilirsiniz.
Söz konusu malzemenin bakımını kolayca yapabileceğiniz gibi kış aylarında havasını indirerek bahçeden kaldırabilirsiniz. Bu sayede düşük maliyetle elde ettiğiniz havuzun bahçede her mevsim yer kaplamasının da önüne geçmiş olursunuz.
Havuz sahibi olmak kadar havuzun bakımının düzenli yapılması da çok önemlidir. Havuzun sürekli temiz ve bakımlı tutulması, çocuklarınızın sağlığı için zaruridir. Bu kapsamda havuzun sık sık suyunun değiştirilmesinde fayda vardır.
Şişme Plastik Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?
Şişme plastik havuz bakımı da normal havuz bakımları gibi önem verilmesi gereken hususlardan biridir. Şişme havuzlarda normal havuzlar gibi bir filtrasyon ve pompa sistemi yoktur. Tabi çok büyük şişme havuzlar bu durumdan müstesnadır. Söz konusu sistemin kurulu olmadığı havuzlarda kimyasal uygulamasının bir kısım problemli tarafları da vardır. Bu nedenle şişme plastik havuzlarda kimyasal kullanımı tavsiye edilen bir durum değildir.
Havuzun bakımının sağlıklı şekilde yapılması için yapılması gereken en mantıklı yöntem havuz suyunun tamamen boşaltılmasıdır. Bu kapsamda aşağıdaki işlem sırası uygulanır.
· Havuzun alt kısmında bulunan vanası açılarak havuz suyu boşaltılır.
· Havuzun yüzey kısmı sabunlu su ile temizlenir.
· Temiz su ile durulama işlemi yapılır.
· Temizlenen yüzey, gün ışığında kurumaya bırakılır.
· Kuruma işleminden sonra havuz tekrar doldurulabilir.
Havuza kimyasal uygulamasına herhangi bir engel yok ise şişme plastik havuzbakımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir.
· Havuz ölçüm kitleri ile havuzun analiz değerleri elde edilir.
· Analiz sonunda havuzdaki klor oranı 1-2 ppm aralığında, PH oranı ise 7,2-7,6 arasındadır.
· Yukarıdaki kimyasal ayarlamalar yapıldıktan sonra çocukların havuzu kullanmasına müsaade edilebilir.
· Havuzu kullanan çocuklarda herhangi bir bulaşıcı hastalık var ise havuzu kullanmalarına müsaade edilmemelidir.
· Şişme plastik havuzlar bakımı özellik arz eden ürünlerdir. Bu nedenle gerek kimyasal uygulamasında, gerekse de kullanımda hassasiyet gösterilmesi gerekir.
Şişme Plastik Havuzların Hacmi Nedir?
Şişme plastik havuzlar küçük ebattan büyük ebata kadar ihtiyaca göre üretilir. 1000 litre su kapasitesine sahip şişme havuzların satıldığı da görülür. Bu kapsamda kullanıcı, havuzu kullanacağı ortamın büyüklüğüne göre havuz boyutu tercihini yapabilir.
Şişme havuz alacağınız zaman tedarikçi firmadan havuzun bakımının nasıl yapılacağına yönelik gerekli tavsiyeleri alabilirsiniz.
Havuzun doldurulması için kullanılan su, genellikle musluk suyu olacaktır. Musluk suyunda doğal olarak belli miktarda klor vardır. Fakat içme suyu içinde bulunan klor miktarı havuzdaki zararlı maddeleri öldürecek güçte değildir. Bu nedenle içme suyunun içindekiklor oranına güvenerek havuzun bakımını ihmal etmemenizi tavsiye ediyoruz. Havuzda filtreleme ve pompa sistemi yok ise klor uygulaması çok doğru bir tercih olmayabilir. Klordan alınacak en verimli yöntem, güçlü bir pompa ile oluşturulacak devir daim mekanizmasının oluşturulmasıdır.
Şişme plastik havuz, özellikle yer sıkıntısı olan evler için çok ideal bir üründür. Söz konusu havuz ile çocuklarınız yaz aylarının sıcak günlerinde serinleyebilir, eğlenceli dakikalar geçirebilir. Siz de istediğiniz ebatta şişme plastik havuz temin ederek çocuklarınıza harika bir hediye verebilirsiniz.