Havuza Sirke Dökülür Mü

24-04-2021 13:01
Havuza Sirke Dökülür Mü

Havuz temizliği ve sağlığı açısından neleri yapabileceğini araştıran kimselerin karşısına havuza sirke dökülür mü sorusu da çıkmaktadır. Malumdur ki havuzlar denizlere nazaran daha kirlidir. Sağlık açısından da birçok hastalıklara karşı adeta bir yuva gibidir. Bu yüzden de başta cilt hastalıkları olmak üzere birçok enfeksiyona yol açabilmektedir. Hal böyle olunca havuzdan en sağlıklı bir şekilde yararlanmanın yollarını aramak herkes için öncelikli bir durum olmaktadır.

Havuz sağlığı açısından birçok farklı kimyasalların belirli aralıklarla ve ölçülerde kullanılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sirke kullanmak, havuzdaki zararlı bakterilerle mücadelede etkin yöntemlerden birisi olmaktadır.

Havuz kimyasalları ürünlerine buraya tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Havuzlarda Bulunan Bakteriler İçin Sirke Kullanılır Mı?

 

Havuzlarda bulunan bakteriler için sirke kullanımı oldukça yaygın bir yöntemdir. Bilindiği üzere havuzlar sağlık açısından denizlere nazaran daha tehlikelidir. Birçok hastalığa karşı adeta davetiye çıkararak havuzlar için hijyen koşullarını sağlamak adına sirke kullanımı önemli sonuçlara yol açmaktadır. Peki, havuzu bakterilerden arındırmak adına sirke kullanımı nasıl olmalıdır? Hep birlikte bu sorunun cevabına bir göz atalım.

*      Havuz temizliği için öncelikle uygun kıyafetler giyilmeli ve eldiven kullanılmalıdır.

*      Havuz tamamen boşaldıktan sonra yaklaşık 30 litre kadar su ve 5 litre kadar sirkeyi karıştırılarak havuza dökülür.

*      Havuzun dibindeki yosunlar ve diğer kirli yerler yumuşak bir fırça yardımıyla özenle temizlenir.

*      Temizleme işleminin ardından havuzun içerisi güzelce durulanır.

*      Havuz pompası kullanılırken 1 litrelik su ve sirke karışımında temizleme yapılır.

*      Filtre ve havuz pompası sirkeli suyla temizlenir.

*      Havuz yeniden doldurulurken sürekli asitlik değeri ölçülmelidir. Eğer değer 7,8 pH üzerine çıkarsa yaklaşık 5 ton Su için 1 litre sirke kullanılarak havuza karıştırılabilir.

*      Suya sirke katıldığında tam karışımın sağlanabilmesi için havuz devir daim pompası 1 dakika kadar çalıştırılır.

 

Sirke, mutfaklarda kullanılan bir gıda ürünü olsa da içeriğindeki asidik olduğundan kullanım esnasında son derece dikkatli olunması gerekir. Suya eklenen sirke sayesinde suyun asidik oranı dengelenerek bakterilerin ölmesine yardımcı olur.

 

Havuza Girerken Sirke Kullanımı Nasıl Olur?

 

Dış kulağında problem olanlara havuza girerken sirke kullanımı önerilmektedir. Eğer kişinin başka bir sağlık problemi yoksa dış kulağının hassasiyetleri için havuza girerken sirke kullanması önerilmektedir. Çünkü havuzlar insan sağlığı açısından son derece riskli bir yapıdadır. Denize göre çok daha fazla kirlilik ve bakteriler havuzlarda bulunmaktadır. Özellikle suyu gerektiği gibi değiştirilmiyor veya temizlenmiyorsa adeta hastalık dağıtım merkezi gibi davranacaktır. Bu nedenle daha sağlıklı ve hijyenik olabilmesi için sirkekullanımına gayret etmek gerekir.

Havuzlardan bulaşabilecek enfeksiyonlara karşın tedbir olarak sirke kullanımı gayet başarılı sonuçlar vermektedir. Özellikle dış kulak iltihabında kulağa uygulanan birkaç damla sirke hem kulağı korur hem de sağlık açısından katkı sağlar. Burada asidik bir ortam oluşmasını sağlayan sirke sayesinde mikropların buraya yerleşmesi ve çoğalması mümkün olmamaktadır. Fakat sirkenin bu şekilde kullanılabilmesi için dış kulakta ve kulak zarında başka herhangi bir problemin olmaması gerekir. Eğer herhangi başka bir rahatsızlık varsa asidik olan sirke ona daha çok zarar verebilir.

Havuz esnasında ve havuz sonrasında dış kulak nemli kaldığı zamanlarda bakterilerin ve diğer zararlıların üreyip çoğalması için uygun bir ortam oluşmaktadır. Buraya uygulanacak yarı sulandırılmış birkaç sirke damlası ise bunun önüne geçerek sağlık açısından oluşabilecek sorunları ta en baştan engelleyebilmektedir.

 

Havuz Suyundaki Zararlı Bileşenlerden Korunmanın Yolları Nelerdir?

 

Havuz sularının pek çok hastalıklara karşı adeta davetiye çıkardığı herkes tarafından malumdur. Peki, havuz suyundaki zararlı bileşenlerden korunmanın yolları nelerdir?

Havuz suyundaki zararlılardan korunmak için;

*      Havuz öncesinde duş almak, havuz suyuna karşı vücudu korumaya yönelik bir işlem olmaktadır. Temiz su bir süre havuzdaki zararlılara karşı vücuda kalkan görevi yapacaktır.

*      Havuzdan sonra duş almak, havuzda iken vücuda yapışan zararlıların temizlenmesini sağlayacaktır.

*      Klor giderici şampuanla veya doğal elma sirkesi ile saçları yıkamak son derece önemlidir. Özellikle bone kullanmayan kişilerin bunu yapması son derece önemlidir. Elma sirkesi kullanılacaksa bire dört oranında sulandırılarak saçlara uygulanmalıdır.

*      Göz problemi yaşayan, özellikle gözlük ve lens kullananlar için havuza girmek son derece düşündürücüdür. Çünkü lensler bir süre sonra havuzdaki bakterileri ve zararlıları çekerek toplayacaktır. Bu nedenle gözde kızarıklık ve kaşıntıya yol açmaktadır. Bu yüzden hem görme problemi olanlar hem de diğer kimseler için havuzda iken gözlük kullanmak en sağlıklı seçim olacaktır.

Havuz suyunda birçok enfeksiyona ve cilt rahatsızlıklarına neden olabilecek türde bakteriler ve havuz kimyasalları bulunmaktadır. Özellikle cilt rahatsızlıkları, görme bozuklukları, kulak problemleri olan kimseler havuz kullanacakları zaman son derece dikkatli olmalıdır. Havuza girmeden ve çıktıktan sonra mutlaka duş alınmalı, gözlük ve bone kullanımına azami gayret gösterilmelidir. Havuzdan çıkar çıkmaz kurulanmalı ve üşütmemeye özen gösterilmelidir. Serinlemek niyetiyle girilen havuzun sonrasında sorunlara yol açmaması için bu hususlara son derece dikkat edilmelidir.

Yüzme Havuzu Malzemeleri için buraya tıklayarak kolayca inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.